Организиран ,,Отворен ден со Црвен крст Делчево”

Отворениот ден со Црвениот крст, како што стои во официјалната објава на Општинската организација од Делчево наиде на одличен одзив од нашите најмлади сограѓани, кои воедно се и движечката сила на нашата организација.

Присутните се запознаа со движењето на Црвениот крст, мисијата и визијата и за процесот на волонтирање во нашата Општинска организација.

Исто така на присутните им беа демонстрирани неколку показни вежби за пружање прва помош при секојдневна повреда од страна на наши долго годишни волонтери.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*