Напредува изградбата на новиот дом на Војчо Атанасов од с.Град чија куќа изгоре во пожар

Откако пред 10 дена целосно изгоре куќата на Војчо Атанасов од делчевското село Град, иселениците по потекло од ова село Душко и Боце Ангеловски минтата недела експресно организираа акција за расчистување на се што изгоре од куќата, а веднаш потоа започна и изградбата на две простории во рамки на расчистениот простор.

При денешната посета на село Град веќе се забележуваше дека се е подготвено за изградба на ѕидовите од куќата, за чија понатамошна изградба, како што истакнаа браќата Ангеловски веќе е обезбеден материјал за изградба до самиот кров, како и дел санитарија за понатамошната фаза од градежните работи.

Во меѓувреме обезбедени се нови лични документи за Војче Атанасов кој е во очекување и на 30 илјади денари од Центарот за социјални работи. Најавената сметка за донации исто така е отворена и сите оние кои сакаат да донираат тоа можат да го сторат на име Војчо Атанасов со ЕМБГ 0406969492500 со отворена денарска трансакциска сметка УНИБАНКА со број 240167113492014 МКД.

Браќата Душко и Боце Анастасовски се заблагодарија на сите кои досега на било кој начин учествуваа во активностите за помош на нивниот сограѓанин и апелираа кој може да донира на гореневадената сметка со цел работите да се довршат до крај. Воедно од претходно најавија дека акција за помош на Атанасов ќе продолжи и на иселеничката средба која првата недела по Илинден ќе се одржи во село Град.

Видео од моменталнта состојба на домот на Војчо:

https://fb.watch/6_GikecuNU/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*