Граѓаните на Берово на заменик премиерот Тонин му се заблагодарија за словенската помош при справувањето со пожарите

August 27, 2021 Valeri Spasevski 0

Трагедијата која се случи во Берово и големата поддршка која граѓаните на Малешевијата ја добија од Словенија потврди дека поддршката од  пријателите мора да се […]

,,Гледај книга, цртај корица” – заедничка активност на ЈЛБ ,,Илинден” и НУЦК ,,Н.Ј.Вапцаров”

August 26, 2021 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ и Националната установа Центар за култура „Н.Ј.Вапцаров“ и студиото и атеље „Љубомир Белогаски“ заеднички, а во соработка со двете основни училишта […]

Во Делчево пред истекот на рокот поднесени 120 пријави за штети од пожарите

August 26, 2021 Valeri Spasevski 0

 Во Делчево во тек пријавувањето на штети од неодамнешните пожари кои ја зафатија територијата на Општина Делчево. Заклучно со денеска како што информираа од Општината од страна […]

Беровската деветолетка ,,Дедо Иљо Малешевски” инвестира во нова опрема

August 25, 2021 Valeri Spasevski 0

Преку набавка на нови електронски табли, телевизори, принтери и други нагледни средства, деветолетката ,,Дедо Иљо Малешевски” од Брерово успешно се подготвува за стартот на новата […]

Делчевските пожарникари добиваат ново противпожарно возило

August 24, 2021 Valeri Spasevski 0

Пристигна новото противпожарно возило кое по завршувањето на обуките кои започнуваат од утре, ќе биде доделено на Територијалната противпожарна единица од Делчево. Деталите околу набавката […]

Во Делчево и М.Каменица започнаа обуките за реонски инструктори

August 24, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево и М.Каменица започнаа обуките за реонски инструктори кои ќе учествуваат во спроведување на пописната операција закажана за месец септември. Државниот инструктор Мартин Никовски […]