Делчевската гимназија подготвена за стартот на новата учебна година со физичко присуство на учениците

August 24, 2021 Valeri Spasevski 0

Средното општинско училиште „Методи Митевски – Брицо подготвено го дочекува  почетокот на новата учебна година и повторното враќање на учениците во училишните клупи. Директорот на […]

Започнува кампања за прогласување на Малешево за заштитен предел

August 24, 2021 Valeri Spasevski 0

Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) во соработка со Македонско еколошко друштво (МЕД), Јавното претпријатие „Национални Шуми“ и општините Берово и Пехчево започнува […]

Делчевската библиотека втора година по ред ги наградува читателите со најмногу прочитани книги во летото

August 23, 2021 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ ги додели наградите за читатели на летото. Активноста како што информираше директорката се реализира втора година по ред, со тоа што […]

Поднесена првата независна кандидатура за градоначалник на М.Каменица

August 22, 2021 Valeri Spasevski 0

Во општините од Пијанечкиот регион, Делчево и М.Каменица, поднесена првата независна кандидатура за градоначалничките избори ќе се одржат во месец октомври. Каменичанецот Миран Митревски е […]

Во Делчево мини саем на кариера како дел од иницијативата „Младите дома“

August 21, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево отворен мини саем на кариера како дел од иницијативата „Младите дома“. Во рамки на денешната активност како што информираше имплементаторот Катерина Антовска, младите […]

Новата ОИК во Делчево подготвена за избори. Трката за градоначалничката фотеља меѓу Трајковски и Стојменовски се поизвесна?!

August 20, 2021 Valeri Spasevski 0

Општинската изборна комисија во Делчево доби нови членови. Во рамки на подготовките за локалните избори како што информираше досегашниот претседател на Општинската изборна комисија Владимир […]