Загина Жан Кофол, најмладиот пожарникар кој ги спасуваше белите дробови на Малешевијата

Ин Мемориам

Од Словенија денеска пристигна тажна и трагична вест за смртта на Жан Кофол, пожарникарот кој како еден од најмладите доброволци кои пристигнаа од Словенија со денови учествуваше во гаснењето на огнената стихија во околината на Берово и Пехчево.

Кофол го загуби животот во сообраќајна несреќа во близина на родната Нова Горица во вторникот на 28 септември, еден ден пред неговиот 20 роденден.

Слава му!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*