Кандидатот за градоначалник од СДСМ Горан Трајковски ги претстави заложбите за развој на Делчево

September 27, 2021 Valeri Spasevski 0

Кандидатот за градоначалник од СДСМ и коалицијата Горан Трајковски ги претстави заложбите за развој на Делчево. Како што истакна во неговото обраќање Трајковски во рамки […]

Во Делчево утврдени местата за истакнување изборни плакати за Локалните избори

September 27, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево утврдени местата за истакнување изборни плакати на организаторите на изборната кампања. Политичките партии кои учествуваат во изборната кампања за претстојните Локални избори 2021 година, денес […]

Се одржа четвртото издание на Велосипедската тура околу Калиманско Езеро

September 26, 2021 Valeri Spasevski 0

Велосипедската тура ,,Tour The Kalimanci Lakе” и годинава ги собра велосипедистите од М.Каменица, Кочани, Виница, Делчево и Скопје на планинската тура околу Калиманско Езеро. Со реализацијата […]

Поставени информативни табли до параклисот ,,Св.Спас” кај Каменички Рид

September 26, 2021 Valeri Spasevski 0

Поставени информативни табли за обележување на параклисот ,,Св.Спас” кај Каменички Рид. Информативните знаци се донација на Борис Караѓозов од Пехчево и Горан Антовски од Делчево […]

Со ,,Спорт авантура 2021″ одбележана Европската недела на спортот во Берово

September 26, 2021 Valeri Spasevski 0

На 25.09.2021г., сабота, Планинско Спортскиот Клуб Малешевска Корија, Берово традиционално по 6-ти пат го организираше настанот „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2021“, кој оваа година […]

Трајковски и Стојменовски го потпишаа Кодексот за фер и демократски избори

September 25, 2021 Valeri Spasevski 0

Канидатите за градоначалник на Делчево, Горан Трајковски од СДСМ и коалицијата „Најдоброто за мојата општина“ и Николчо Стојменовски од ВМРО ДПМНЕ и коалицијата „За обнова […]