Пожарникарите добија општинско признание по повод ,,7 Септември – Денот на ослободувањето на Делчево”

September 7, 2021 Valeri Spasevski 0

Територијалната противпожарна единица од Делчево доби општинско признание за нивната активна вклученост во борбата со огнената стихија која на почетокот на месец август годинава го зафати Пијанечкиот […]

Делчевската библиотека со училишен прибор и годинава ги израдува учениците од подрачните училишта

September 6, 2021 delcevo365.mk 0

Јавната локална библиотека ,,Илинден” и годинава ја продолжи традиционалната акција за доделување училишен прибор за ученици од подрачните училишта во Делчево. Традиционално на почетокот од […]

Во Делчево промовирана книгата ,,Мојот влог за Македонија” од проф. Д-р Трајан Гоцевски

September 6, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево промовирана книгата ,,Мојот влог за Македонија (1 дел)” од проф.Д-р. Трајан Гоцевски. првиот Министер за одбрана на независна Македонија. На настанот кој се […]

Промовирана монографијата „За Делчево и животот на Делчевци од 1920-1960“

September 6, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево синоќа промовирана монографијата „За Делчево и животот на Делчевци од 1920-1960“ од авторот Љупчо Прачковски. Монографијата како што истакна промоторот Даниела Такева е […]

Во Делчево во тек пријавувањето за Меморијалниот натпревар во спортски риболов

September 4, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево во тек пријавувањето за Меморијалниот натпревар во спортски риболов. Организатор на настанот е Спортското-риболовно друштво ,,Брегалница” од каде информираа дека натпреварот ќе се […]