Одредени учесниците на Сатира Фест 2021

Сатира фест во организација на Белградскиот афористичен криг е најквалитетниот и најреномираните собир на афористичари од Балканот. Фестивалот се одржува во култниот Коларац – Београд

Учесници од Македонија се Миле Ѓорѓијоски и Љупка Цветанова.

Последниве неколку години Миле Ѓорѓијоски е редовен учесник и на Сатира фест, како и на Новогодишниот сатирикон, кој исто така го организира БАГ Београд.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*