Втора награда за делчевката Андреа Димитровска од ,,Детски Рацинови Средби 2021″

Средношколката Андреа Димитровска од Делчево е добитник на втората награда на годинешното издание на манифестацијата Детски Рацинови средби 2021, во чии рамки под менторство на професор Маца Илиевска учествуваше на Литературниот конкурс на тема: ,,Детските соништа во мугрите”.

Резултати во категорија за ученици од Средни училишта:

1.награда – Екатерина Бочвароска, 4 година ОСУ „Св. Климент Охридски“, Охрид
ментор Емилија Карафилоска

2 награда – Андреа Димитровска 1 година СОУ „Методи Митевски- Брицо“ Делчево Ментор: Маца Илиевска

3 награда – Бојан Димовски 1 година
Училиште: СУГС “Георги Димитров”, Скопје
Ментор: Емилија Туфа

Честитки до Андреа и нејзиниот ментор на кои им посакуваме уште многу вакви и слични награди.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*