Концерт на ,,Брастет” вечер во кино салата во Делчево

Со концерт на брас-составот ,,Брастет”, вечерва (27.10.2021) во Делчево продолжуваат културните настани во организација на Националната установа центар за култура ,,Никола Јонков Вапцаров” од Делчево.

-Ги повикувам делчевчани на концертот на Брастет, составен од музичари кои со своето повеќегодишно искуство од сите сфери на музиката ќе се обидат да донесат добар звук и свежа програма. Тенденција на овој брас-состав е да се доближи до публиката популарната музика, филмската музика како и популарната класика, истакна од установата.

Ги поканија делчевчани да го проследат концертот кој ќе се одржи во кино салата во Делчево и да бидат сведоци на едно поинакво музичко доживување. 

Концертот е закажан со почеток во 18 часот, а настанот ќе се реализира со задолжително почитување на мерките за заштита и поседување сертификат.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*