Дејан Анакиевски еден од најдобрите доктори по потекло од Делчево прогласен за доктор на годината во Варна, Р. Бугарија

October 21, 2021 Valeri Spasevski 0

Бугарскиот медицински сојуз го награди доц.д -р Дејан Анакиевски (по потекло од Делчево) вработен во Универзитетската болница „Св. Марина “ – Варна со наградата „ […]

Стојменовски со порака до Трајковски: Резултатите од изборите во Делчево се последица на нефер борба!

October 18, 2021 Valeri Spasevski 0

Кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ и коалицијата Николчо Стојменовски одби да му честита на својот против кандидат Горан Трајковски кој според резултатите од локалните […]

БЕРОВО: Вториот мандат Пекевски го започна со кафе муабет со против-кандидатот Алачки

October 18, 2021 Valeri Spasevski 0

Вториот мандат старо новиот градоначалник на Берово, Звонко Пекевски го започна со кафе муабет со еден од неговите против-кандидати Горан Алачки. Еве ја неговата изјава: […]