Звонко од Нов Истевник конечно доби нов дом

Објава на Хуманитарната организација ,,Свети Спас”:

Новиот дом на Звонко од Нов Иственик најпосле е ВИСТИНСКИ ДОМ. Денес, благодарение на нашата сестра Тијана, однесовме и покуќнина со што ја комплетиравме нашата акција во Нов Иственик и овој проект можеме да го прогласиме за завршен. Благодарение на Бога, Звонко доби нов дом и повеќе не е бездомник! Успеавме да изградиме уште еден нов дом од темел до покрив!!! Остануваат уште неколку работи да се досредат и кои наскоро ќе бидат завршени, но Звонко ги доби потребните услови за живеење.
Повторно би упатил благодарност до оние кои го овозможија сето ова:
United Macedonian Diaspora
Makedonci vo London – Macedonians in London
Makedonci vo Anglija- Македонци во Англија – Macedonians in England
VO TONDACH VINICA
Сиц Исток Возач Штип
Дарко Јосевски
Goran Kelco
Aleksandar Kitanov
Отец Viktor Stojcev
МПЦО “Свети арх. Михаил” – Лондон
Благодарност до братот Boban Petrovski- Bukic и ОКИ ПРОМ кој целосно ја водеше на изградбата на домот и без кого не би можеле да НАПРАВИМЕ многу…
Благодарност и до сите Македонци кои живеат и работат надвор од Македонија, а кои активно се вклучуваат во нашите акции.
Бог да ве благослови сите и да ви дарува здравје, радост и успех!!! https://www.facebook.com/groups/244237102601202/permalink/1610794122612153/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*