Поради присуство на Ковид-19 во деветолетката ,,Ванчо Прке” 128 ученици следат онлајн настава

November 25, 2021 Valeri Spasevski 0

Поради позитивни случаи или контакт со позитивни на Ковид-19 во делчевската деветолетка ,,Ванчо Прке” онлајн настава следат 128 ученици. Како што информираше советникот за образование […]

Делчево се прости од Пијанечката легенда Димитар Узунски, подготвена Спомен соба во негова чест

November 24, 2021 Valeri Spasevski 0

Делчево денес се прости од Димитар Узунски, eден од најголемите промотори на Пијанечкото-фолклорно богаство и најзаслужните за впишувањето на орото „Копачка“ на репрезентативната листа на […]