Во Делчево извршена проверка на подготвеноста на гимназијата „М.М.Брицо“ во случај на елементарна непогода

November 12, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево реализирана симулациска тактичко-показна вежба со цел увид во подготвеноста на гимназијата „М.М.Брицо“ во случај на елементарна непогода. Активноста се реализираше во соработка со […]

Преку Европски проект делчевската гимназија ќе ги развива стручните вештини кај учениците

November 11, 2021 Valeri Spasevski 0

Делчевската гимназија ,,Методи Митевски – Брицо” го доби проектот ,,Чекор по чекор – за професионален развој” кој е дел од краткорочните проекти за мобилност на […]

Градоначалникот на Берово ги започна средбите со граѓаните пред креирањето на Буџетот за 2022 година

November 11, 2021 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски ги започна средбите со граѓаните пред постапката за креирање на Буџетот на Општина Берово за 2022 година. Со цел партиципативно учество […]

Млади од Делчево и М.Каменица се обучуваа за ,,зелени” вештини во Софија

November 10, 2021 Valeri Spasevski 0

Млади активисти од Делчево и М.Каменица во Софија, Р.Бугарија развиваа ,,зелени” вештини преку промовирање еколошко, одржливо и одговорно однесување.  Учеството во тренинг програмата е дел […]

Агротим: Рударски инженер од М.Каменица со порака: Кога ќе останеш без работа, почни нешто ново!

November 10, 2021 Valeri Spasevski 0

Стојне Костовски од Македонска Каменица по професија е рударски инженер и целиот работен век работел во рудникот „Саса“. И неговата сопруга, економист по вокација работела […]

Во Делчево презентиран проектот ,,Нова шанса за нас”

November 9, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево презентиран проектот  „Нова шанса за нас“ поддржан од Европската Комисија преку Еразмус+ програмата. Како што информираше Ромина Абдулов, проектен менаџер од Невладината организација […]

Тренчовски ја примопредаде функцијата на новиот градоначалник Александар Китански

November 8, 2021 Valeri Spasevski 0

Победникот на Локалните избори, Александар Китански денес и официјално ја презеде функцијата нов градоначалник на Пехчево од досегашниот носител на функцијата Драган Тренчовски. На свеченото […]