Ангажирани дополнителни 15 лица за успешно спроведување на проектот: ,,За почисто Берово”

November 8, 2021 Valeri Spasevski 0

Општина Берово ангажира дополнителни 15 невработени лица за успешно спроведување на проектот ,,За почисто Берово”. Проектот се спроведува во соработка со Агенција за вработување на […]

Во Делчево продолжува реализацијата на иницијативата ,,Младите за поубаво и почисто Делчево”

November 7, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево продолжува иницијативата ,,Младите за поубаво и почисто Делчево”. За таа цел како што информираше Христихан Трајановски, учесник во акцијата, санирано е Детското игралиште […]

ФК ,,Каменица Саса” по победата на Осогово се врати на 3 место во Втората лига – Исток

November 7, 2021 Valeri Spasevski 0

Фудбалерите на ,,Каменица Саса” се вратија на 3 место на второлигашката табела во Источната конкуренција, откако во соседското дерби денес на Градскиот стадион во М.Каменица […]

Општина Берово продолжува со унапредување на соработката со организацијата Хелветас од Швајцарија

November 5, 2021 Valeri Spasevski 0

Економскиот потенцијал на Берово, инфраструктурните инвестиции, користењето на фондовите од прекугранична соработка и проектите во тек, беа главните теми на разговор на денешната средба која […]

Во Пехчево доделени уверенијата на новите советници и градоначалникот Китански

November 5, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Пехчево од страна на Општинската изборна комисија денес беа доделени уверенија за мандатите на 11 советници и на градоначалникот на Пехчево, Александар Китански. Претседателот […]

Започнаа активности од проектот за регулација на речното корито на Брегалница во Делчево

November 5, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево започна реализацијата на првиот дел од проектот за регулација на речното корито на река Брегалница. Проектот предвидува изградба на попречни прагови од габиони […]