ЈЛБ ,,Илинден” ги набави книгите од делчевскиот логопед Сања Стојковски

November 3, 2021 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ ги набави двете книги издадени од делчевскиот логопед во ОЈУДГ ,,Весели Цветови” Сања Стојковски, „Броеви до 10-пиши бриши“ и „Графомоторика“. Отсега […]

Петар Богдановски, македонски трикратен шампион и претставник на Светското првенство во боди-билдинг

November 2, 2021 Valeri Spasevski 0

Во продолжение ви го пренесуваме интервјуто со Петар Богдановски, млад спортист по потекло од Делчево, кој ќе ја претставува Македонија на 75-тото Светско првенство во […]

Делчевката Кристина Петровиќ избрана за најдобар меѓународен студент на Обуда Универзитетот во Будимпешта

November 2, 2021 Valeri Spasevski 0

Фејсбук статус на Кристина Петровиќ: Каква чест! Избрана сум за најдобар меѓународен студент на Универзитетот Обуда во Будимпешта. Минатиот вторник, на свеченост, ми беше доделена […]

Доделени наградите од Литературниот конкурс по повод Месецот на книгата во Делчево

November 1, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево доделени наградите од Литературниот конкурс кој по повод Месецот на книгата го организираше Јавната локална библиотека „Илинден“. Како што информираше директорката Билјана Петровска, […]