Покрената иницијатива за именување улица по народниот уметник Димитар Узунски

Советничката група на коалицијата Обнова за Македонија, предводена од ВМРО ДПМНЕ, денес до градоначалникот на Делчево достави иницијатива за именување учица во Делчево која ќе го носи името на народниот уметник, фолклористот Димитар Узунски.

Втората иницијатива со која се бара да биде ставена во Програмата за реализација за 2022 година е Предлог одлуката за реконструкција на патот Лошана – Село Разловци.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*