Девојките од ООУ ,,Св.Климент Охридски” победници на зонскиот турнир во ракомет

Денес во спортската сала на СОУ ,,М.М.Брицо” Делчево се одиграа зонски натпревари во Ракомет за основни училишта во женска конкуренција.

Учествуваа екипи од ООУ ,,Климент Охридски” од Облешево, ООУ ,,Кирил и Методиј” од М.Каменица и ООУ Св Климент Охридски од Делчево.

Нај успешна беше екипата на Св.Климент Охридски од Делчево, која ги продолжува натпреварите понатаму во Регионалната лига Исток.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*