Рачно-плетените изработки предизвик за младата Санела Фератова – Озен

Санела Фератова Озен е млада девојка по потекло од Делчево која е голем љубител на плетени работи кои сама ги изработува. Вели дека плете уште од девојче, а во време кога пандемијата ограничи многу работи плете уште почесто.

Најчесто плете турбан траки за коса кои и се најбарани, а меѓу производите кои се дел од нејзината креативна работа се и бебешките ,,калци” и калци за деца и возрасни.

-Плетам исто така и капи, шалчиња, бебешки блузи и пантолони. При изработката користам волница ,,менада” која сама ја набавувам. Изработките ги изработувам сама, бидејки како што кажав тоа ми е преокупација, особено сега, иако плетам од мала, вели Фератова.

ј

Нејзините производи се доста барани, па најчесто кога се работи за нарачки надвор од градот ги праќа по карго во договор со клиентите.

Санела има и сопствена фан страница ,,Рачноплетени изработки” каде сите кои имате желба да купите нешто од нејзините производи може да ги нарачате токму во порака на линкот во продолжение: https://m.facebook.com/103441781702786

Еве дел од изработките на Санела на која и посакуваме многу успех во нејзината работа, која ја работи со голема љубов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*