Словенска донација од противпожарно возило и опрема за ТППЕ Делчево

Доброволната противпожарна бригада ,,Стари трг об Колпи”, со седиште во Општина Чрномељ, Република Словенија донираше  противпожарно возило со опрема од словенечки Чрномељ за делчевската Територијалната противпожарна единица како и опрема за делчевските пожарникари донира. Донацијата лично ја прими градоначалникот на, Горан Трајковски, кој заедно со претставници од ТППЕ Делчево се наоѓаат во работна посета на Општина Чрномељ и тамошната противпожарната бригада.

-Донираното противпожарно возило возило Magirus – Deutz е со комплетна опрема и во одлична состојба и значително ќе придонесе за подобрување на опременоста на пожарникарите и за ефективноста и ефикасноста на делчевските пожарникари, рече Трајковски.

За стручна надоградба на капацитетите на пожарникарите како што додаде договорени се и обуки за делчевските пожарникари.

Во рамките на посетата Трајковски оствари средба со градоначалникот на Општина Чрномељ, Андреј Кавсек, на која се разговараше за идната соработка меѓу Делчево и Чрномељ за искористување на фондовите од ЕУ, како и соработката на културно поле.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*