Едно лице загина по судир на македонски камион кој превезувал руда и автомобил кај Зелен Дол

Едно лице загина по судир на македонски камион кој превезувал руда од рудниците за олово и цинк Саса и автомобил „опел“ кај местото Зелен Дол во Република Бугарија во близина на граничниот премин Делчево – Станке Лисичково.

Инцидентот како што јавуваат повеќе бугарски медиуми се случил кај местото, Зелен Дол синоќа околу 20 часот, на патот  Благоевград – граничен премин Станке Лисичково – Делчево, на кружниот тек кој се вклучува на автопатот Струма.

Од ударот загинал возачот на автомобилот, а во несреќата од резервоарот на камионот истекло големо количество гориво. Сообраќајот на патниот правец III-106 Благоевград – граничен премин Станке Лисичково – Делчево во атарот на село Зелен дол, поради несреќата бил времено ограничен во двата правци.

Фото: regiona.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*