ЈЛБ ,,Илинден” додели благодарници на читатели кои донираа книги за потребите на библиотеката

Објава на ЈЛБ ,,Илинден” Делчево:

Уникатни изданија на стари ретки наслови, но и добро сочувани лектири се донираат од граѓани на ЈЛБ „Илинден“. Граѓаните воведоа нова практика и книгите кои не им се потребни или немаат услови соодветно да ги чуваат, ги даруваат на делчевската јавна библиотека со што библиотеката добива ново богатство со наслови.

Во ЈЛБ „Илинден“,на подарок се добиени историски книги, стари изданија кои не можат да се најдат денес, но и лектирни изданија во многу добра состојба.

Наш сограѓанин ни подари комплет книги”Грчка вештица” кои наши читатели ги бараа подолго време, но не можевме никаде да ги најдеме, да ги купиме, а се издадени на хрватски јазик во 1985 г. Тие книги, сега се бараат многу и многу ни е мило што дојдовме до нив.

Јавно се заблагодарувам на Лилјана Котевска, Лимонка Арсовска, Александар и Сара Лазаревски и Славица Стојчевска. Воедно, апелираме до сите граѓани, доколку имаат дома книги што не ги користат или им зафаќаат простор, слободно да ги донесат во библиотеката, да не ги фрлаат, затоа што во библиотеката сигурно секоја книга ќе си најде свој читател.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*