Роднокрајниот автор Билјана Начовски добитник на Златна Плакета од Литератопија 2022

Роднокрајниот автор Билјана Начовски е добитник на награда на Вториот Меѓународен литературен фестивал Литератопија 2022. Нејзиниот Сонетен венец и магистрал со акростих и донесе Златна Плакета, а за наградата Начовски на својот фејсбук профил напиша:

,,Сонетен венец, мојот најголем предизвик до сега во пишување! 14 сонети плус 1 Магистрал со акростих!”, истакна делчевскиот роднокраен автор.

Честитки за наградата за делчевската поетеса на која и посакуваме уште поголем успех за нејзините идни дела.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*