Во пожар изгоре објект полн со сено во село Мачево, спасени 4 кози!

Во пожар изгоре поткровен дел од објект полн со сено во беровското село Мачево. Објектот е тврда градба во сопственост на Митко Црнешки кој живеел на горниот кат од куќата, додека во долниот дел од градбата чувал добиток.

Од ТППЕ Берово го потврдија случајот и притоа информираа дека пожарот е локализиран во 19:00 часот.

-Дојавата ја примивме во 17:46 часот, објектот е тврда градба изгоре сено на повисокиот дел од објектот, долу се спасени и живи извадени од пожарот 4 кози, а спасено е и сеното, истакнаа од ТППЕ Берово.

Пожарот целосно е ликвидиран во 20:10 часот, а во гаснењето како што додаде командирот на единицата Сашко Руменовски учествувале седум пожарникари со две противпожарни возила. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*