Планинари на ПСК ,,Голак” го искачија врвот Борова Могила

Објава на ПСК ,,Голак”:

Денес, ПСК ГОЛАК Делчево (Претседателот и лиценциран планинарски водич ЉУПЧО ЧУЧУКОВСКИ и помошник БОРЧЕ ИВАНОВ од Виница кој е наш член), беше домаќин на планинари од ДПС ЛИСЕЦ Штип, БЕЛ КАМЕН Радовиш и БЕЛА ЕКСТРЕМЕ Петрич (Р.БУГАРИЈА) кои по нивна желба сакаа да ни бидат гости, а ние со задоловство прифативме.

Направивме една рекреативна дружба за искачување на врв БОРОВА МОГИЛА 1219 м.н.в.кој беше во организација на ДПС ЛИСЕЦ Штип, додека ние бевме нивни водичи, бидејќи се работи за терен кој е многу познат за нас како Клуб.

Маршута : Манастир СВ,ИЛИЈА 800 м. – ИЛИН КАМЕН 852 м. – ЧУТУРСКИ РИД 1100 м. – ВРВ БОРОВА МОГИЛА 1219 м. – ГРАШОВА ЧЕШМА 1201 м. – МАЦАНОВА ЧУКА 1200 м. – ГРАНИЧЕН ПРЕМИН Делчево 1150 м. – ВИЛА ДЕЛЧО ТРАНС 1130 м. на планината ВЛАИНА, во должина од 11.5 км.

На крај завршивме во ВИЛА ДЕЛЧО ТРАНС 1130 м. со позитивна дружба исполнета со жива музика од планинарите кои свиреа на инструменти (сите останаа да ноќеваат во ВИЛА ДЕЛЧО ТРАНС) ТРОЈЦА учесници моравме да ги вратиме од оправдани причини.

Време убаво со позитивни температури,без ветар,со доста голема видливост,на поедини места со сосема малку снег и се разбира со МАКСИМАЛНА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА.

Им благодариме на нашите пријатели планинари што беа денешни наши гости и што беа дел од денешната позитивна енергија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*