Моќта на природата, ѓубрето стигна до самата брана Калиманци!

Објава на Горан Стоименовски, претседател на Здружението ,,Шаран”:

Моќта на природата…ѓубрето стигна на самата брана.

И покрај големата медиумска кампања ниту една институција во Македонија не најде време да превземе соодветни мерки и да го санкционира загадувањето кое со години се врши од Делчево, Берово и Пехчево преку реката Брегалница.

ПС Ние и понатаму нема да го чистиме ѓубрето, т.е неработењето на погоре споменатите општини.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*