Делчевскиот Центар за култура ги објави наградените на Литературниот конкурс по повод Светскиот ден на мајчиниот јазик

Објава на НУЦК ,,Н.Ј.Вапцаров”

Почитувани, Комисијата ги разгледа вашите творби и одлучи:

1 место
,, Желба за јазик, прилика и цел за Конески “ – Сара Ангелова ООУ ,, Св. Климет Охридски “ Делчево
2 место
,,Борец за јазикот свет“ – Ева Ивановска ,, СОУ,,Методи Митевски Брицо “ Делчево
3 место
,,Без јазикот не постојам“ – Катерина Камбова СОУУД,, Димитар Влахов “ Струмица
3 место
,,Најголемото прашање на животот“ – Антонела Николовска ООУ,,Ванчо Прке “ Делчево

ЧЕСТИТКИ ДО СИТЕ 🥳 За наградите ќе се обратите кај Стручниот соработник за литературна дејност – Љупчо Петровски, од понеделник 28.02.2022год.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*