Еден сребрен и 2 бронзени медали за Павел Стојчевски од ,,Grand-Prix Sarajevo 2022″

Со еден сребрен медал и две бронзи делчевскиот кик-боксер Павел Стојчевски имаше успешен настап на Gran-Prix Sarajevo 2022, каде викендов настапи како дел од Македонската кик-боксинг репрезентација.

Двата бронзени медали Стојчевски ги освои во дисциплината ,,лајт-контакт” (-57кг) и (-63кг), додека сребрениот медал делчевскиот кик-боксер го освои во ,,поинт-фајт” (-57кг).

На турнирот Македонската кик-боксинг рептезентација освои 10 златни 4 сребрени и 7 бронзени медали.

На турнирот настапија натпреварувачи од Босна Хрватска, Србија, Црна Гора, Словенија, Македонија, Турција, Унгарија, Германија и Молдавија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*