Извршена ждрепката за шестте екипи кои пријавија учество во Третата фудбалска лига – Исток!

Фудбалскиот клуб ,,Брегалница Делчево” нема да се натпреварува во новата сезона во Третата фудбалска лига Исток која започнува следната недела.

Според информациите од стручниот штаб, по ждрепката одржана вчера, донесена е одлука натпреварите да се играат последователно во деновите среда и недела, што е пречка за најголем дел од фудбалерите, имајки предвид дека дел од нив се студенти, а дел имаат работни ангажмани, поради што практично е невозможно да бидат подготвени, за ваквиот начин на играње на утврдениот распоред во Третата фудбалска лига – Исток.

Од клубот посочија дека екипата ќе се натпреварува од есенва, кога започнува натпреварувачката 2022/23 година.

Во моментот според она што беше утврдено на вчерашната ждрепка во третата лига Исток официјално ќе започне на 20. март (недела), а распоредот е следниот:

1 коло

Малеш-Чешиново

Дојранско Езеро – Рудар

Карбинци – Овче Поле

2 коло

Чешиново- Овче Поле

Рудар – Карбинци

Малеш – Дојранско Езеро

3 коло

Дојранско Езеро – Чешиново

Карбинци – Малеш

Овче Поле – Рудар

4 коло

Чешиново – Рудар

Малеш – Овче Поле

Дојранско Езеро – Карбинци

5 коло:

Карбинци – Чешиново

Овче Поле – Дојранско Езеро

Рудар – Малеш

6 коло:

Чешиново- Малеш

Рудар – Дојранско Езеро

Овче Поле-Карбинци

7 коло:

Овче Поле – Чешиново

Карбинци – Рурдар

Дојранско Езеро – Малеш

8 коло:

Чешиново – Дојранско Ееро

Малеш-Карбинци

Чешиново – Рудар

9 коло:

Рудар – Чешиново

Овче Поле-Малеш

Карбинци – Дојранско Езеро

10 коло:

Чешиново-Карбинци

Доiранско Езеро – Овче Поле

Рудар – Малеш

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*