Промоција на ,,Палави афоризмичиња” в понеделник во М.Каменица

Во просториите на КИЦ ,,Романса” во М.Каменица в понеделник (28.03.22) ќе се одржи промоција на делото ,,Палави Афоризмичиња” од доајенот на македонската сатира Миле Ѓорѓијоски.

Промоцијата е закажана со почеток во 12:30 часот во фоајето на Домот на култура, а во рамки на настанот предвидена е и изложба на илустрирани детски афоризми со илустрации од познатите имиња на карикатурата Миро Георгијевски, Јордан Поп Илиев, Кети Радевска, Миле Манчевски и Јитет Коештена,

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*