По повод Денот на полицијата ЈЛБ ” Илинден” распиша литературен конкурс на тема: „Безбедно детство”

Јавната локална библиотека „Илинден“ – Делчево по повод денот на Полицијата, 7 ми- Мај, распишува:

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС
Поезија и проза на тема: „БЕЗБЕДНО ДЕТСТВО“

Право на учество на литературниот конкурс имаа сите ученици од основните и средното училиште во градот.

Литературните творби , учениците да ги достават до ЈЛБ„Илинден“-Делчево најдоцна до 1 мај 2022 година.

Под секоја творба, ученикот задолжително да си напише име и презиме, во кое училиште учи и ментор.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*