Монодрамата ,,Избувливиот човек” в петок во киносалата во Делчево

Во Кино-салата на Центарот за култура Никола Јоиков Вапцаров“Делчево на 13.05.2022 година ќе се прикаже монодрамата “Избувливиот човек“ , работена по расказ од Антон Павлович Чехов, а во режија на Перо Даниловски.

Оваа монодрама е комедија во која режисерот на еденпривлечен начин го доближува делото на големиот писател.

Ефтим Трајчов – Ѓаурски го игра апсурдниот лик на Николас. Претставата е во продукција на НУЦК „Бели мугри “, Кочани, а на минатогодишниот фестивал на монодрамата во Битола ја доби наградата од публика.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*