Тренчевска во посета на Дневниот центар во Делчево: Социјалната инклузија го подобрува квалитетот на живеење на лицата со попреченост!

Во Општина Делчево министерката за труд и социјална политика денес го посети Дневниот Центар за лица со попреченост.

-Во Центарот се спроведуваат и активности кои им овозможуваат на корисниците да имаат физичка активност која позитивно влијае на нивната рехабилитација. Времето поминато со нив за мене е секогаш драгоцено. Дневните Центри овозможуваат рехабилитација, хабилитација и едукација на лицата со попреченост. Социјалната инклузија го подобрува квалитетот на живеење на лицата со попреченост, а Дневните Центри се главата алка во унапредување на секојдневниот живот на овие лица, рече Тренчовска.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*