Сара Ангелова освои прво место на Меѓународниот литературно-хумористичен конкурс за деца и млади

👉Резултати од меѓународниот литературно – хумористичен конкурс за деца и млади на тема : ,,И кога лажам, ја зборувам вистината” :

Прва категорија (ученици од петто до деветто одделение) :

Прва награда :
,,И кога лажам, ја зборувам вистината” – Сара Ангелова, деветто одделение;
ООУ ,,Св.Климент Охридскиʻʻ – Делчево
Ментор : Емилија Атанасовска

Втора награда :
,,И кога лажам, ја зборувам вистината” – Мила Анчевски, седмо одделение;
ООУ ,,Св.Кирил и Методијʻʻ – Велес
Ментор : Анита Мирчева

,,И кога лажам, ја зборувам вистината” – Марија Атанасова, шесто одделение;
ООУ ,,Даме Груевʻʻ – с.Ерџелија
Ментор : Катерина Алексова Наумова

Трета награда :
,,И кога лажам, ја зборувам вистината” – Ангел Бојковски, петто одделение;
ООУ ,,11 Октомвриʻʻ – Куманово
Ментор : Маја Максимовска

,,И кога лажам, ја зборувам вистината” – Трајче Бансколиев, осмо одделение;
ООУ ,,Видое Подгорец’’ – Колешино
Ментор : Марија Брндевска

Пофалница :
,,Вистина е, не е лага” – Максим Арсов, седмо одделение;
ООУ „Никола Карев“ – Кочани
Ментор: Љупка Стојменова

Втора категорија : ученици од средните училишта

Од пристигнатите литературни творби нема прифатливи за жири – комисијата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*