Известување за симулациска показна вежба во ООУ ,,Ванчо Прке” во Делчево

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО ООУ ,,ВАНЧО ПРКЕ” ВО ДЕЛЧЕВО

-Утре на ден 07.06.2022год. (вторник) во нашето училиште ќе се одржи Показна вежба ,симулација на евакуација во случај на земјотрес и пожар во соработка со полициската станица , брзата помош, ОО “Црвен Крст” ТППЕ(Територијалната противпожарна единица) од Делчево ЦУК и ЦИТ, заедно со учениците , наставниците и останатите вработени во училиштето, се вели во известувањето од делчевската деветолетка.

Вежбата ќе се реализира во текот на наставниот процес.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*