Изложба и промоција в среда во М.Каменица

Изложба на 35-меѓународна ликовна колонија Св:Јоаким Осоговски и промоција на книга на м-р Мартин Додевски

“Историските контроверзии на настаните во 2001 година во Република Македонија”

СРЕДА 08.06.2022 ГОДИНА ПОЧЕТОК 12.30 ЧАСОТ ВО ПРОСТОРИИТЕ ВО ДОМОТ НА КУЛТУРАТА
35-та ликовна колонија од која денес се излагаат двасетина дела-слики и неколку скулптури ситна пластика,се создадени во тешки пандемски услови и строги протоколи со ентузијазмот на 9 ликовни творци и еден скулптор,од кои седум домашни автори и двајца од странство,еден од Украина и еден од Србија.Делата се работени во различни сликарски техники во духот на современите тенденции во слиарството.

Ова е трета презентација на делата , Крива Паланка во овие услови Колонијата на скромен начин го одбележува својот 35 годишен јубилеј.
Потоа следува промоцијата на книгата на м-р Мартин Додевски заедно со промоторот проф.д-р Јордан Михајловски и директорот на ЛУ Градски Музеј Крива Паланка етнолог Драган Величковски.
ПОВЕЛЕТЕ ВЕ ОЧЕКУВАМЕ..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*