Продолжува поддршката од граѓаните за играорците од Фолклорната група ,,Вапцаров”

Донација од обувки од фамилијата Десподовски од Делчево за Фолклорната група при НУЦК ,,Никола Јонков – Вапцаров” Делчево, објавија денес од установата.

Донацијата се состои од 20 пара сосема нови обувки кои ќе ги користат членовите на Фолклорната група при Центарот за култура.

На фамилијата ДЕСПОДОВСКИ од име на Фолклорната група при НУЦК Никола Јонков Вапцаров Делчево и благодариме искрено и од срце за оваа донација, се вели во објавата на НУЦК ,,Н.Ј.Вапцаров”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*