Пензионерите од Делчево обезбедија учество во 6 дисциплини на Републичките спортски игри

На неодамна одржаните Регионални спортски игри во М.Каменица, Здружението на пензионерите освои 6 златни медали, со што обезбеди учество на Републичките пензионерски спортски игри кои ќе се одржат во периодот кој следи.

Како што не информираа од Здружението освоени се медали во следните дисциплини:

  • Кошарка Мажи (слободно фрлање на кош)
  • Трчање поединечно жени 100 метра
  • Табла мажи и жени
  • Домино мажи
  • Пикадо жени

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*