КУД “Гоце Делчев” Делчево со награда од публиката на ,,Шарена Стомна 2022″ во Добриниште

Награда од публика за КУД „Гоце Делчев“ Делчево на Мегународен фолклорен фестивал Добриниште „Шарена стомна“ 2022. Во рамките на фестивалот се организираше и Фолклорен семинар со учество на предавачи-кореографи од Бугарија, Србија и Македонија на кој предавачи беа Антон Андонов (ФА „Тракија“ и АМТИИ – Пловдив), проф.Антоанета Асенова и Маријан Василев (НУТИ – Софија) Зенил Р. Стручни – Лектор/Кореограф гр. Делчево, Македонија.

На Мегународниот Фестивал учествуваа 31 група. КУД„Гоце Делчев“ Делчево се закити со наградите: Грамота за учество на семинарот; Грамота за учество на Мегународниот фолклорен фестивал и наградата од публика на фестивалот „Шарена стомна“22. Традицијата продожува со КУД Гоце Делчев Делчево. Победители!, се вели во објавата на Зенил Реџепов Стручни.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*