Кому му пречеа зимзелените дрвца засадени за Денот на културата, прашуваат од ЈЛБ ,,Илинден” Делчево?!

Нечовечност, моронизам,простотија….или се во едно. Не треба во скриена форма, да, не треба, туку онака искрено и директно, затоа што ниту еден збор не го опишува тој или тие што ги извадиле четирите зимзелени дрвца кои ЈЛБ„Илинден“ ги засади по повод 10 -ти јуни, денот на културата.

На кого му пречеа овие дрвца? Какво ли задоволство имаа оние што ги уништија? И што на крај добија со тоа?

Толку сме никаков народ, неодговорни, некултурни, невоспитани, злобни…

Вработените во библиотеката не ги засадија овие дрвца за нив и нивни потреби, тие беа засадени да го разубавуваат и раззеленуваат просторот и дворот на зградата, да даваат убав лик на целиот простор.

Ние бевме и ќе останеме општестено одговорни, вредни, хумани , екологисти,ќе засадиме повторно дрвца на истото место и на уште многу други места.А вие што ги унуштувате, ЗАСРАМЕТЕ СЕ од самите себе.

И немој некој да рече од невремето ги нема.Тука беа во понеделникот, ние се грижевме за нив, и се израдувавме што успеале да го победат ветрот и дождот.

Добро утро за сите освен за уништувачите и за оние што на никој или за ништо не мислат добро, се вели во објавата на ЈЛБ ,,Илинден” по повод уништувањето на засадените дрвца.

Фотографии ПРЕД И ПОТОА:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*