КУД ,,Гоце Делчев” продолжува да реди награди на Меѓународните фестивали

Културно-уметничкото друштво „Гоце Делчев“ од Делчево го заврши настапот на Меѓународниот музички и фолклорен фестивал „ДУРРЕС ФЕСТ“, кој по 12 пат од 2 до 6 јули се одржа во Драч, Албанија.

Делчевските играорци како македонски претставници се закитија со наградата за Best performance (Најдобар настап).

Како што додадоа од друштвото за споменување е и тоа што од 04.07.2022 година КУД „Гоце Делчев“ Делчево е член на WOFA WORLD FESTIVAL ASSOCIATION.

Што се однесува до фестивалот во Албанија настапија Детскиот фолклорен ансамбл и дел од младинскиот ансамбл.

Честитки за учесниците, продолжуваме понатаму со освојување на награди! Одлични ученици, чувари на традицијата, млади, убави, весели………, се вели во објавата на КУД ,,Гоце Делчев”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*