Повторно се активира донаторската сметка за пожарникарите од Пехчево и Малешевијата

Повторно се активира сметката за донации, по пожарите кои минатата година го зафатија Пехчевскиот регион и Малешевијата. Акцијата е продолжение на иницијативата на Глигор Теохаров, а овој пат меѓуостанатото, со дел од средствата ќе се доопремува новоформираното доброволното противпожарно друштво во Пехчево.

-Сите собрани средства ќе бидат наменети за дополнителна пожарникарна опрема која ќе биде достапна за пожарникарите и доброволците пожарникари во Малешевијата. Би сакал собирањето средства „Моли се за Малешевијата” да стане годишен собир за средства, се вели во објавата по повод реактивирањето на донаторската сметка.

Пехчевци и Малешевци покажаа колку е важно да се биде сплотен и солидарен, со надеж дека така ќе биде и сега, се вели во апелот до граѓаните кои сакаат да се вклучат со свои донации во оваа донаторска акција.

-Им благодариме однапред на сите вас што ќе помогнете со вашата донација, споделувајќи го собирањето средства со вашите пријатели и семејство и секоја друга помош. Господ да ги благослови Малешевијата и Македонија, додаваат организаторите.

Донациите под назив ,,Моли се за Малешевијата” се реализираат преку официјалната платформа за собирање средства на социјалните мрежи.

Средства може да се донираат на следниот ЛИНК

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*