Донациите од меморијалниот турнир Филип Стоичов донирани за малиот Павел од Виница

Донациите кои беа собрани од меморијалниот турнир во чест на Филип Стоичов денеска беа донирани на малиот Павел кој преживеа тешка сообраќајна незгода и остана со оштетувања на мозокот и парализа на десната страна од телото. На неговото семејство му требаат средства за да го продолжи лекувањето во Србија.
Да не дозволиме поради недостаток на финансиски средства детството на ова детенце да му помине во кревет, се вели во објавата на Александар Стоичов и Александар Дамјанов.

Родителите на малиот Павел изразија голема благодарност за хуманиот гест посочувајки дека за Павел донирањето продолжува на телефонските броеви за таа намена:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*