Седумдесет и осум години од ослободувањето на виничкото село Блатец

Се навршуваат 78 години од ослободувањето на виничкото село Блатец. По тој повод вчера (28.08.2022) на загинатите борци од фашистичкиот окупатор со едно минутно молчење и положување на свежо цвеќе пред Споменикот на паднатите борци делегација на Општина Виница и други присутни им одадоа почит на загинатите и учесниците во народно ослободителната војна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*