Покана за одбележување на Денот на ослободувањето на Делчево и Денот на независноста на Македонија

Општина Делчево ги поканува сите заинтересирани граѓани да присуствуваат на настаните организирани по повод одбележувањето на двата значајни датуми за Делчево, Денот на ослободувањето на Делчево, 7 Септември и Денот на независноста на Македонија, 8 Септември.

По тој повод, Општина Делчево во соработка со ЈЛБ „Илинден“, НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“, КУД „Гоце Делчев“ и општинските училишта, ја организира следната програма:

Понеделник, 05.09.2022
12:00 ч. – Свечено пуштање во употреба на конгресната сала во СОУ „М.М.Брицо“

Вторник, 6 септември 2022
11:00 ч.  – Свечено пуштање во употреба на инклузивното игралиште во ООУ „Ванчо Прке“ (училишен двор на ООУ „Ванчо Прке“)
19:30 ч. Вечер на староградска песна во чест на Слободан Илиоски (летна сцена)

Среда 07.09.2022
10:00 ч. – Положување свежо цвеќе пред споменикот на паднатите борци во центарот на Делчево;
10:30 ч.- Свечено пуштање во употреба на градската фонтана „Бесконечност“
11:00ч. – Свечена седница на Советот на Општина Делчево (фоаје АСНОМ)
17:00 ч.- Турнир во пинг-понг (спортска сала СОУ „М.М.Брицо“)
19:00 ч. – Промоција на монографијата „Паметници на Делчево- манастири и сеќавања на царевоселци“ од Драган Арсов и Софрон Ѓеоргиевски (фоаје на спомен-дом АСНОМ).

Сабота 10.09.2022
 12:00 ч. Делчево-фест и Пијанечко-Малешевска свадба (летна сцена ).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*