Концерт во чест на Цобе, Каторе, Демко и Линцур!

По повод 8-ми Септември, денот на независноста на нашата земја, празник кој ја означува сувереноста, независноста и самостојноста на Македонија и македонскиот народ Центарот за култура „Никола Јонков Вапцаров “ од Делчево организира концерт во чест на познатите културни работници: Слободан Илиоски -Цобе ,Слободан Момчилов-Каторе, Демирали Мехмедов- Демко и Љупчо Ангеловски -Линцур.

Концертот ќе се одржи вечерва со почеток од 19:30 часот на летната сцена пред Спомен Дом „ АСНОМ“.

Пред две години во чест на истакнатите виртуози беше промовирана песната Големите музичари.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*