Пијанечките овоштари добија од 2 до 4 денари по килограм откупена слива за август и септември

Усвоена претходно најавената одлука за финансиска поддршка на производителите на слива.

Финансиската поддршка за произведена и предадена слива кај регистрирани откупувачи за период од 20 август 2022 до 30 септември 2022 година, е во висина од 2 денари по килограм за откупена слива во месец август и 4 денари по килограм за откупена слива во месец септември, соопштија денес од Министерството за земјоделие, а објавата ја соодели пратеничката од Делчево, Соња Михаиловска.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*