Ликовен конкурс на тема ,,Промоција на хумани вредности” за деца во основните училишта

ПХВ неделата (Промоција на хумани вредности) се одбележува во периодот од 21 до 27 септември, а има за цел да се анимираат младите, да се промовира мирот, толеранцијата и соживотот во земјата!

-Оваа година ја одбележуваме со Ликовен конкурс за тема ,,Промоција на хумани вредности” за деца во основните училишта, поделени во две категории за ученици од 6 и 7 оделение и 8 и 9 одделение. Може да учествува секој, а техниката на цртање е по избор.

Праќањето на творбите треба да биде по мејл, во организацијата на Црвен крст во вашиот град, од 12 до 27 септември. Наградата е викенд за цело семејство во Струга во Х.Солферино, за најуспешните во двете категории.

Технички детали: Цртежот треба да се фотографира без блиц (со природна -светлина) и да се испрати во JPG формат со следни информации: име и презиме на детето, одделение, години, училиште, град, техника на цртање (пр. Ана Вилковска, Vilодд., 14г., ОУ М.Милевски-Прилеп, акварел).

Повеќе информации во најблиската канцеларија на Црвен крст во вашиот град!!!! ОВДЕ СТАВЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ)

Ги очекуваме вашите креативи!!!…се вели во најавата за одбележувањето на ПХВ Неделата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*