Марија Буровска нов претседател на Советот на Општина Берово

Марија Буровска од советничката група на коалицијата предводена од СДСМ е нов претседател на Советот на Општина Берово. Таа доаѓа на местото на досегашниот претседател Стево Суџуковиќ која поради лични причини се повлече од функцијата.

Примопредавањето на функцијата се одржа на 17. седница на која присуствуваше и беровскиот градоначалник Звонко Пекевски.

-Во име на општинската администрација и мое лично име изразувам благодарност до досегашниот претседател, Стево Суџуковиќ, за успешната соработка, во дефинирање и остварување на програмата и приоритетите на граѓаните и за неговиот огромен ангажман и придонес во подобрувањето на животот на граѓаните на Општина Берово. На новиот претседател Марија Буровска и посакуваме успешна работа и сите заеднички да продолжиме ги движиме општествените состојби напред, рече Пекевски.

Досегашниот претседател Стево Суџуковиќ останува член на Советот на Општина Берово како дел од коалицијата на СДСМ. 

Во Советот на Општина Берово мнозинството го има советничката група на коалицијата предводена од СДСМ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*