Ликовен конкурс на тема „Книга – сон кој го држиме в раце“

Покрај литературниот конкурс (поезија) на тема: „Книга – сон кој го држиме в раце“, а по повод месец Октомври, месецот на книгата, ЈЛБ „Илинден“ – Делчево во соработка со ООУ „Ванчо Прке“ и наставникот по ликовно образование Антонела Спасовска Манева организира и ликовна изложба на истата тема „Книга-сон кој го држиме в раце“

Цртежите ќе бидат изложени во библиотеката, а најдобрите три цртежи ќе бидат наградени, заедно со најдобрите песни од литературниот конкурс.
Очекуваме прекрасни песни и цртежи!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*